2010. augusztus 21., szombat

Zuboly / Ágoston Crew zenekar koncertje a Faluházban. tervezett kezdés: 21.00 (vagy 22.00) óra

klipp a Kiégő Izzóktól:   www.kiegoizzok.com/zuboly-homeopatia/ 

Új zenei keveréknyelven szólítja meg közönségét a Zuboly zenekar.

Falusi népzene,városi környezetbe ágyazva...

Egy fából gyalult zenegép,amelyen szőni lehet az új gondolatokat.

Nem "reped" tovább,hanem Rappelődik...

Ágoston Béla - ének, brácsa, szaxofon, duda

Hock Ernő - nagybőgő

Mizsei Zoltán - billentyűs hangszerek

Szarvas Dávid - rap, beatbox, ének, ütőhangszerek

 Kiss Gábor - dob

www.myspace.com/thezuboly

 

előtte:
Hód Adrienn kortárs tánc előadása a Peterke-völgyben, a Horgász büfé melletti szabadtéri színpadon tervezett kezdés: 19.00 óra

HODWORKS
Hód Adrienn - koreográfus
Molnár Csaba
Hadi Júlia
Cukorka Emese
Garai Júlia
Mizsei Zoltán - zene 

utána
a BeerSeeWalk együttes
 koncertje http://beerseewalk.hu/ helyszín a Faluház, tervezett kezdés: 24.00 óra
interjú: http://kozertes.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1070331

Sziklai Mátyás – rap
Ferenczei Gábor – rap
Budai Dávid – zongora, gitár
Gál Tamás – basszusgitár

Find more artists like beerseewalk at Myspace Music

A Zuboly zenekarról származó írás a lemezeit megjelentető Megadó Kiadó oldaláról:

 Ágoston Béla elismert népzenész és jazzmuzsikus 2004-ben összehívta barátait egy közös születésnapi zenélésre, 2005 őszén aztán ebből a bulizenekarból alakult meg a Zuboly és vált szép fokozatosan egyre ismertebb kocsmazenekarrá. Csigalassúsággal indult a menet a Csiga presszóból, aztán jött az V.Bejáró és 2006 decemberében már a Kispál és a Borz előzenekaraként léptek fel a Petőfi Csarnokban. Demó cd-jük bejárta az országot és 2007-es Értem a kujonságot! című lemezük megjelenése után a nyári fesztiválokon is láthattuk őket, szerte az országban. Hargitay Ákos táncszínházat épített a zenekar köré, Simon Balázs pedig a Honvéd Kamaraszínház berkeiben beépítette őket a Mi a szerelem? című darabba. A Zuboly külföldi útjai során kiderült, hogy a magyar rap izgalmas, népzenével megspékelve pedig igazi csemege. Magyar Kulturális Intézetek látták vendégül őket Párizsban, Rómában, Pozsonyban, Bécsben. A környező országokban Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Kremnice-Körmöcbánya és Királyhelmec kortalan magyar közönsége is tapsviharral jutalmazta a bandát. A zenekar saját bevallása szerint 2009 volt számukra a csúcsra érés éve: ebben az évben hívta meg őket ugyanis a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház is. Három év várakozás után 2010. áprilisában megjelent a második lemezük, Virágoztass engem címmel, amihez Ágoston Béla csak annyit fűzött hozzá: "Ez nem kannásbor".


A zenekar jelenlegi felállása: Ágoston Béla (zeneközelítő, a zenekar Doyenje, népzenész, jazz zenész, zeneszerző, karnagy, tanár - a zenekar ötletgazdája - szaxofon / brácsáz), Benke Ágoston Félix (moldvai csángó népzenész), Busa István (rapper és költő, aki a beat box mestere is), Hock Ernő (bőgős, a magyar jazz fiatal élharcosa),Szarvas Dávid (a zenekar új tagja, a legfiatalabb zu-boy, aki ütőhangszereken játszik, beat-boxol és rappel is).

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://bkh2010.blog.hu/api/trackback/id/tr912119678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.