Fellépő együttesek: 

Pääsuke Néptánc Együttes – Észtország – 47 fő

Savinge & Vijunas Néptánc Együttes – Litvánia – 40 fő

Atayurt Néptánc Együttes – Törökország – 42 fő.

 
A Nemzetközi “Megyejáró” Fesztivál 2002-ben alakult Szegeden.
A jelenleg 9. születésnapját ünneplő fesztiválra eddig 323 együttes látogatott el mely együttesek főként európai országokból érkeztek.
A fesztivál szívesen fogad minden produkciót, mely a tánc és zenéhez köthető, de elsősorban néptánc együttesek és fúvószenekarok érkeznek, így jelenleg a világ legnagyobb, legnépesebb fesztiváljai közt tartják számon.
2010.-től a szegedi központ mellett, a szervezők Kaposvár vonzáskörzetében is megrendezik e fesztivált, így fellépnek, Kaposváron, Nagyatádon, Balatonbogláron, Balatonlellén, Andocson, Ádándod és Bárdudvarnokon.
A tánc, a zene nyelve mindenki által érthető, szerethető, szórakozást nyújt, ebben látják a szervezők a fesztivál küldetését, elérhető közelségbe hozni, megismertetni minél szélesebb rétegekkel különböző országok hagyományait.
A fesztivál jó hírnevét, és a magyaros vendégszeretetet sok ország határain túlra elviszik a rendezvény résztvevői, öregbítve ezzel a Nemzetközi Megyejáró Fesztivál és Magyarország hírnevét a nagyvilágban.

A fesztivál szervezője, igazgatója: Popal Péter és Miklós Károly. 

countywandering.gerisoft.hu/countywandering/index_e.php

Vendégeink nagyatádi fellépése:

A bejegyzés trackback címe:

http://bkh2010.blog.hu/api/trackback/id/tr442197984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.